18.8 C
Bijeljina
28. 05. 2023.

Večeras počinje 27. Sarajevo Film Festival

Večeras će 27. Sarajevo Film Festival otvoriti premijera filma “Deset u pola” Danisa Tanovića. Dino Bajrović, mladi glumac, vodit će ceremoniju otvaranja, a osim u glavnom gradu BiH, SFF će biti otvoren i u Mostaru. SFF će se zatvoriti film “Toma” o legendi Tomi Zdravkoviću Dragana Bjelogrlića 20. augusta.

Na ovogodišnjem SFF-u za nagradu Srce Sarajeva u takmičarskim programima ukupno će se takmičiti 48 filmova.

Počast reditelju Wimu Wendersu

U četiri takmičarske selekcije – igranog, dokumentarnog, kratkog i studentskog filma – 18 filmova će zabilježiti svjetsku, tri međunarodnu, jednu evropsku, 25 filmova regionalnu i jednu bosanskohercegovačku premijeru.

27. Sarajevo Film Festival će odati počast reditelju Wimu Wendersu u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Cijenjenom reditelju će biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva, dok će u sklopu programa “Posvećeno” (Tribute to) biti prikazana retrospektiva njegovih odabranih filmova.

Osim prave zabave u vidu odličnih filmskih naslova, zatim premijera, u okviru SFF-a, svi posjetioci će moći uživati i u zabavi na nekoliko festivalskih lokacija.

Kako je najavljeno, SFF je COVID-siguran događaj koji će biti održan u skladu s mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama kantonalnog Zavoda za javno zdravstvo.

To znači da će biti potrebna COVID-sigurna akreditacija, odnosno, jedan od ona tri dokumenta koja su potrebna da bi se prisustovalo projekcijama i lokacijama. To znači ili da su prebolovali COVID u posljednjih šet mjeseci, da imaju negativan antigeski test, ili dokaz o vakcinaciji”, kazala je ranije Andrijana Copf, PR SFF-a.

Kako do COVID-sigurne akreditacije na 27. Sarajevo Film Festivalu?

1. On-line Popunite e-formu na www.sff.ba, uploadujte jedan od tri moguća dokaza. Nakon provjere validnosti dokumenata, dobit ćete COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte. Ukoliko već imate Eventival nalog, e-formu popunite OVDJE.

2. Na lokaciji

U glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) dajte svoje podatke i predočite jedan od tri moguća dokaza. Nakon provjere validnosti dokumenata dobit ćete COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte ili se akreditacija printa na licu mjesta.

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here