18.8 C
Bijeljina
28. 05. 2023.

Bivši tehnički direktor RTRS-a: Ima mjesta za još televizija

Cilj digitalizacije nije da se gasi bilo koji medij, nego da imate višestruki izbor koga ćete da gledate”, kazao je Šavija, koji je objasnio da svi uslovi postoje da se obezbijedi jednak tretman i za ostale komercijalne televizije, kako su to uradile i zemlje u regionu.

Bivši tehnički direktor RTRS-a: Ima mjesta za još televizija

Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj i bivši pomoćnik direktora RTRS-a za tehnička pitanja i razvoj u emisiji “Izazovi” BN TV govorili su o razlozima mirnih protesta ,koji će biti održan danas u Banjaluci.

Među temama koje su dominirale posljednjih dana je afera “kiseonik” i gušenje slobode medija …

“Naš miting u Banjaluci je poziv na slobodu i pravdu. Mi ne uslovljavamo nikoga da dođe niti diktiramo za razliku od Bijeljine gdje diktatorska stranka organizuje kontraprotest usmjeren protiv gradonačelnika Bijeljine”, kazao je šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanič.

On je apelovao na građane Bijeljine da se ne plaše i da ne idu za Miloradom Dodikom.

“Neki koji su iz ovog grada krenuli za Miloradom Dodikom nisu dobro prošli”, kazao je Stanić, navodeći da će građani sutra u Banjaluci poručiti režimu da su gotovi.

 Govoreći kako se vrši pritisak na radnike u republičkim institucijama i javnim preduzećima u Bijeljini, potpredsjedni DNS-a Radislav Jovičić je rekao da će u Banjaluci građani slobodno da dođi i iskažu nezadovoljstvo prema vlasti u Republici Srpskoj. “Biće to mirni protesti n a kojima ćemo reći dosta je ove tiranije i gušenja slobode medija, među kojima je i BN TV”, kazao je Jovičić.

“U Banjaluci se osjeti jedna atmosfera, s jedne strane je to neka tenzija,a s druge strane više želja da se zaista dođe i kaže: “Dosta više…”, kazao je potrpedsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Govoreći o miitngu u Banjaluci, predsjendik Socijalističke partije Srpske Goran Selak je rekao da su to mirni protesti na kojima će građani da kažu da su protiv gašenja medija, protiv blokade gradova i opština…

Što se tiče gašenja signala BN TV u Potkozarju, Lijevče Polju, Doboju i dijelovima Semberije, učesnici emisije su pitali na osnovu čega je RTRS-a dozvolio ulazak u sistem ATV-u a nije BN TV. Zar sve televizije ne treba da imaju isti tretman, pitali su učesnici emisije.

-Mjesta ima i mislim da se radi o nestručnim ljudima u RTRS-u, koje se ne razumiju u digitalizaciju”, kazao je stručnjak iz te oblasti i bivši pomoćnih direktora za tehniku i razvoj RTRS-a Zdravko Šavija.

– Cilj digitalizacije nije da se gasi bilo koji medij, nego da imate višestruki izbor koga ćete da gledate”, kazao je Šavija, koji je objasnio da svi uslovi postoje da se obezbijedi jednak tretman i za ostale komercijalne televizije, kako su to uradile i zemlje u regionu. 

(BN)

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here