20.5 C
Bijeljina
27. 06. 2022.

Džombića policija privodi na sud?! Osumnjičen da je kao premijer počinio milionske pronevjere!

Pošto se na jutros se zakazanom ročištu u banjalučkom Okružnom sudu nije pojavio Aleksandar Džombić, bivši premijer Republike Srpske, optužen za zloupotrebu položaja, biće prinudno doveden na naredno ročište!

Suđenje je odgođeno a na njemu se jutros u devet časova nije pojavio ni Džombićev branilac Zoran Bubić a nisu Sud obavijestili da ne mogu doći.

Aleksandar Džobić je bivši predsjednik Vlade RS za kojeg su vezane brojne afere, od kojih su neke, po navodima medija mogle biti počinjene i u Bijeljini.

Sud uzdao naredbu za prinudno prvođenje bivšeg premijera!

Dragan Uletilović, predsjednik sudskog vijeća rekao je da budući da optuženi nije došao niti je najavio da ne može da dođe iako je uredno obaviješten, Sud će izdati naredbu za njegovo prinudno dovođenje na naredno ročište.

“Sud će od advokata tražiti da objasni razloge svog izostanka i to opravda”, kazao je sudija.

Trebao biti saslušan predstavnik IRB

Inače, jutros je trebalo je da bude saslušan predstavnik Investiciono razvojne banke Republike Srpske (IRB RS) povodom zahtjeva za nadoknadu štete u ovom slučaju zbog nezakonitog odobravanja kredita od 19,4 miliona maraka firmi “Energolinija”.

Džombić osumnjiče za milionske pronevjere

Džombić se tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, a u vezi sa milionskim kreditima dodijeljivanim preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske jednoj zvorničkoj firmi.

“Optužnica je podignuta u vezi sa nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću ‘Energolinija’ d.o.o. Zvornik 2012. godine u iznosu od 19.400.000 KM, iako je bio svjestan da je korisnik kreditno nesposoban i da neće moći vraćati kreditna sredstva”, saopštilo je ranije Republičko javno tužilaštvo, koje je podiglo optužnicu protiv Džombića

Kako se sumnja, na ovaj način Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske nanesena je šteta, a “Energoliniji” d.o.o. Zvornik pribavljena imovinska korist u tom iznosu.

(Nezavisne)

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here