18.8 C
Bijeljina
27. 06. 2022.

CIK potvrdio: Novac na računu

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIК/ BiH Suad Arnautović rekao je danas su sredstva u iznosu od 12.528.000 КM za sprovođenje opštih izbora u BiH operativna i da se nalaze na računu CIК-a.

Arnautović je rekao da se aktivnosti, koje nisu mogle biti započete ili su zaustavljene zbog nedostatka sredstava, sada mogu sprovesti.

On je istakao da je najzahtjevnija aktivnost javne nabavke, te da je CIК na današnjoj sjednici pokrenula sve javne nabavke potrebne za održavanje izbora zakazanih za 2. oktobar.

“CIК je donio i tri odluke o pokretanju pinovnih postupaka, jer smo ranije odluke poništili zbog visokih iznosa ponuda koje su premašile i do 100 odsto planirane iznose”, rekao je Arnautović u Sarajevu na konferenciji za medije.

Arnautović je pojasnio da je ponovo donesena odluka o štampanju i pakovanju izbornog materijala, o nabavci ambalažnog materijala i odluka o nabavci usluga oglašavanja u dnevnoj štampi na srpskom jeziku.

“Donesena je i odluka o nabavci usluga poštanske dostave izbornog materijala biračima u inostranstvu za glasanje putem pošte. Donesena je odluka o nabavci transporta izbornog materijala, o nabavci izrade i presnimljavanja TV telopa, video-spota, motivacionog video-spota”, naveo je Arnautović.

Na današnjoj sjednici donijeta je odluka i o izboru najpovoljnijih ponuđača za postupak javne nabavke usluga održavanja serverske infrastrukture, operativnog sistema baze podataka i sistema za zaštitu i pohranu podataka i računarske mreže, te tehničke podrške aplikaciji za reviziju finansiranja političkih starnaka, kao i održavanja softvera za skladišnu evidenciju i upravljanje ljudskim resursima.

Arnautović je rekao da je juče potpisao i okvirni sporazum o nabavci usluga štampanja i pakovanja glasačkih listića, što će koštati oko 1.634.000 КM, kao i ugovor o prijavi vlasništva o skladištenju valjka za utiskivanje vodenog žiga.

On je rekao da će za potrebe štampanja oko 14 milion glasačkih listića biti nabavljeno oko 120 tona papira.

(Srna)

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here