18.8 C
Bijeljina
27. 06. 2022.

Britanci tvrde da SAD sa Bajdenom klize u propast

Džo Bajden je neuspešan kao predsednik Sjedinjenih Država, ocenio je Nil Gardiner, kolumnista britanskog lista The Telegraph. On ističe da se predsednikovanje Bajdena po mnogo čemu može nazvati najdiletantskijim u modernoj američkoj istoriji.

Reč je navodi Telegraf o sramoćenju na svetskoj sceni, katastrofalnom povlačenju trupa iz Avganistana i potpunoj noćnoj mori u unutrašnjim poslovima zemlje. 

– Bela kuća je u potpunom haosu: na momente nivo gotovo komične nekompetentnosti ima izrazito satiričan prizvuk – tvrdi britanski list.

Kako napominje autor članka, američki lider za govornicom izgleda sve izolovanije i izgubljenije. Kao primer, naveo je nedavni nastup na ratnom brodu USS Ajova u luci Los Anđelesa:
       
– Arogantni Bajden je govorio potpuno nepovezano i izgledalo je kao da je bez ikakve veze sa američkim porodicama. Teško je poverovati da se lider slobodnog sveta obraća naciji tako bez pardona u vreme ekonomskih teškoća – navodi se u publikaciji.

Gardiner tvrdi da su SAD u „slobodnom padu” jer američka ekonomija ide u recesiju, a nagli pad na berzi briše bilione dolara sa američkih penzionih računa.

– Možda je danas najžalosniji prizor ošamućujući pad naše supersile. Osećaj opšte slabosti Sjedinjenih Država je vidljiv. Javnost ima malo poverenja u vođstvo Džoa Bajdena. On sve više postaje negativni predsednik koji se gnevno obrušava na svoje kritičare i odbija da preuzme bilo kakvu odgovornost za sve opasniji položaj zemlje – zaključuje The Telegraph.

(Informer  Foto:Tanjug)

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here