18.8 C
Bijeljina
28. 05. 2023.

Dogovor sa Izraelom je dobar projekat, nije špijunska priča

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da postoji dogovor sa izraelskom kompanijom o formiranju fakulteta za školovanje kadrova za sajber stručnjake, što nije špijunska priča, nego je dobar projekat imajući u vidu da će to biti dominantno zanimanje u narednim godinama.

Dodik je naveo da taj dogovor ide u realizaciju i da je veoma dobro da Banjaluka i Republika Srpska ima fakultet za takve stručnjake.

On je rekao da ne zna da postoji ugovor sa Izraelcima o nabavci špijunske opreme, već o formiranju ovog fakulteta.

“Ne znam odakle vam to i ne znam zašto bi to bilo nepoznato. To je poznata priča i niko tu ništa nije skrivao”, rekao je Dodik u Bijeljini, odgovarajući na novinarsko pitanje o navodnom ugovoru o nabavci špijunske opreme iz Izraela.

Prva sajber akademija na ovim prostorima, na kojoj će se obučavati treneri iz ove oblasti, ali i državni službenici, kao i drugi koji će biti spremni da spriječe i zaštite od sajber napada na nivou Republike Srpske, osniva se u Banjaluci.

Tim povodom su u novembru prošle godine u Banjaluci predstavnici Inovacionog centra Banjaluka, kompanije “Elta sistemi” iz Izraela i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske potpisali ugovor. 

(Srna Foto: Agencije) 

Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here