18.8 C
Bijeljina
28. 05. 2023.

Mediji: Đokoviću nije dozvoljen ulazak u SAD

Srbijnski teniser nije vakcinisan protiv korona virusa te je morao dostaviti pripadajuću dokumentaciju i molbu za posebnu dozvolu za ulazak u SAD.

Američki mediji javljaju kako Novak Đoković neće moći nastupati na predstojećim turnirima teniskim u Indian Wellsu i Miamiju.

Zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa, srbijanski teniser je morao dostaviti pripadajuću dokumentaciju i napisati molbu kako bi dobio posebnu dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

No, izgleda kako je Đokovićeva molba odbijena, a potvrdio je to i senator Floride Rick Scott, prenosi Hina.

“Dobili smo informaciju kako je odbijen zahtjev Đokovića za ulazak u SAD. No, vjerujemo da se takva odluka još može promijeniti“, poručio je Scott.

Ugrožen nastup na US Openu

Dok bi nedolazak na turnire u Indian Wellsu i Miamiju, koji se održavaju tokom marta, Đoković nekako i “pregrmio”, mnogo mu je važniji potencijalni nastup na US Openu, Grand Slam turniru u New Yorku, koji se održava od 28. augusta do 10. septembra.

Do tada je ostalo puno više vremena za koje se može promijeniti trenutno negativna situacija za tenisera koji je, kao i Rafael Nadal, do sada osvojio 22 Grand Slam naslova tokom karijere.

Đoković je, zbog nedostatka valjanog dokaza o vakcinaciji, prošle godine deportiran iz Australije, gdje mu nije dozvoljen nastup na Australian Openu.

Izvor: Agencije


Latest news
Related news
- Advertisement -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here